Image

Enkele getuigenissen

Ouders en cursisten over hun ervaringen met Wiams


Beste Frank
Helena heeft weer ontzettend genoten van de stage!! Was weer een leuke 10-daagse vol dolle pret en weer een ervaring rijker.
Bedankt en tot volgend jaar!
Met vriendelijke groetjes

Jessie Sorgeloos – Denderleeuw

Het was een fantastische eerste ervaring voor Arne en Katinka. De afwisseling tussen de ernstige en toch speelse lessen (met klemtoon op spreekdurf, de liedjes en het toneelstukje in het Frans), de sportactiviteiten en avontuurlijke uitstapjes in de prachtige omgeving zorgden voor enthousiaste, blije kinderen: "Mama, ik wil alle dagen op Frans taalkamp gaan!". De opvang door de lesgevers was enorm warm en hartelijk. Wij maken zeker reclame. Tot volgend jaar!

Nele Bogaerts - Wommelgem

Beste heer Vliegen,
Ik wou even laten weten dat Lucas een fantastisch kamp heeft gehad in Godinne. Hij heeft veel Frans bijgeleerd en zich tegelijkertijd goed geamuseerd, en wat nieuwe vrienden gemaakt. Hij was vol lof over de leerkrachten en de 'monos'.
Hij wil er volgend jaar zeker weer bij zijn.
Hartelijk dank en vriendelijke groeten.

Frederik Verpoest – London UK

Het was weer top! Dehlio is een super leerkracht binnen het super team! Dank!
Groetjes,

Valerie Verstraeten - Berchem

Beste Frank,
Imke ging afgelopen augustus mee met jullie op kamp in Godinne. Ze vond het fantastisch leuk en leerde veel bij. Ze maakte ook vele leuke vrienden. Bedankt daarvoor.

Ellinor Sydow – Tervuren

Beste Frank,
Ik wil u en uw fantastische team bedanken voor de geweldige stage die Juliette heeft gehad. Ze is met een heel klein hartje aangekomen maar vol enthousiasme naar huis gekomen. Ze komt in iedere geval volgend jaar terug! Bedankt!

Inge Stalpaert – Gent

Dag Frank,
Heel erg bedankt voor het mooie kamp/taalstage. De kinderen hebben ervan genoten.

Daisy De Backer - Wetteren

Dag Frank,
Dank je wel aan de hele staf voor de fijne week in Godinne. Het weer zat niet mee, maar daar heeft Thieu duidelijk weinig last van gehad 🙂
Zijn enthousiasme wakkert het vuur toch ook bij de broers weer aan. Is er in Godinne in de zomer nog plaats voor de broers?
Vriendelijke groeten,

Axelle Lecocq - Zwijnaarde

Dag Frank,
Klara was nog maar maximum 2 nachtjes gaan logeren. En dan nog bij mensen die we steeds goed kenden.
Dus ons kind een hele week "afgeven" aan "vreemden", zonder enige communicatie met Klara tussendoor...was een HELE grote sprong!....
Die we alleen maar hebben durven maken door met veel mensen te spreken die jullie al kenden. Anders had ik dat écht niet gedaan.
Klara had een fantastische tijd! Dank aan allen die dit mogelijk maakten.
We schrijven graag terug in voor de juniors in augustus!
Beste groeten,

Lieve Depoorter - Wommelgem

Dag mijnheer Vliegen,

Het kamp ligt reeds een paar weken achter ons, maar ik wou jou en jouw ploeg nog bedanken voor de fijne & leerrijke week die Josefien gehad heeft.
We hebben haar vorige week ingeschreven voor het eerste middelbaar. Bij de vraag naar haar favoriete vak zei Josefien ‘frans’. Dat gaat dus helemaal goed komen 😊!

Natalie Herczeg - Hasselt

Geachte,
Ik wil jullie bedanken voor het fantastische kamp dat jullie aan onze kinderen bezorgden. Ze hebben het heel fijn gevonden en kijken er al naar uit om volgend jaar opnieuw deel te nemen.
mvg,

Rika Ponnet en Mark Boeykens - Gent

Beste,
Hayley was volledig enthousiast over jullie taalkamp. En vroeg of ze volgend jaar opnieuw kan komen.
Dus mijn vraag naar jullie toe, zijn er al mogelijkheden om haar al in te schrijven?
Zoja, welke data. Zo nee, houden jullie ons op de hoogte?
Mvg

Galmart Joke - Destelbergen

Hartelijk dank aan het hele team. Hier kruipt veel werk, tjjd en engagement in. Respect hiervoor. Marie komt graag terug. Prachtig resultaat na moeilijke eerste dagen voor Marie. Laat zeker bericht zodra we kunnen inschrijven voor een hopelijk Corona- en overstromingsvrije 2022 editie!!!
Mvg,

Hugo Loosvelt – Puurs-Sint-Amands

Het was weer TOP!!
Lily en Emmeline vonden het geweldig leuk!
Heel veel dank!
Groetjes,

Valerie Verstraeten - Berchem

Chapeau wat jullie allemaal doen. Echt zalig. Ik snap zelf niet hoe jullie die jeugd op een taalstage zoveel plezier kunnen laten hebben.
Brigitte Van Camp – Baal (na 2de deelname van haar dochter deze zomer)

Beste Frank

Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de fijne en leerzame week die onze twee dochters hebben beleefd. We stonden/staan versteld van wat ze allemaal geleerd hebben! 🙂 Ze willen volgend jaar alvast graag terug mee!

Vriendelijke groet

Annick Dingenen - Edegem

Beste Frank,

Aan de reacties van Bastiaan te horen was het weer een fantastische stage. Een grote dankjewel aan de hele ploeg om dit in de huidige omstandigheden toch weer zo mooi te maken voor de kinderen.

Paul Neyens - Herent

Dag Frank,

Graag wil ik jou, Danielle en Maxime van harte bedanken voor de goede organisatie en fijne tijd die jullie Noa hebben bezorgd. Haar plaatsje voor volgend jaar wil ze graag nu al reserveren! Dat haar Frans er op vooruit is gegaan is natuurlijk ook mooi meegenomen 😉

Vriendelijke groeten,

Nicole Sauvillers - Hove

Beste Frank,
Wat een geweldige kamp weer!
Dank voor de hele organisatie!!

Annie Ng Jonkman - Wilrijk

Beste Frank, van harte dank voor de sfeerfoto’s. Het is fijn om de sfeer een stukje te kunnen voelen en om onze dochter te herkennen !
De berichtjes die we van Lilly Rose kregen waren positief.
Merci voor de goede zorgen en de inzet voor onze jeugd.
Lilly Rose is het schooljaar vlot gestart en haar leerkracht Frans was zeer opgezet met haar vorderingen. Ze heeft voorsprong dankzij haar Wiams ervaring 😉

Katrien Eeckhout - Evergem

“Dank voor alles!

Onze beide kinderen Cas en Ines hebben genoten en willen graag weer terug komen. Ze spraken samen steeds Frans in de auto 😀.”

Familie Thomassen – Zeist (Nederland)

“Geweldig! Ze hebben er allemaal van genoten zo te zien. Wat een mooie herinnering om te koesteren. Bedankt voor jullie inzet. Zo blij dat we Wiams ontdekt hebben. In den beginne was het met een duwtje in de rug maar dat is in de loop der jaren veranderd. Zeer mooie educatieve vakantiekampen.”

Annelies Moons – Hulshout

“Leuk filmpje! Volgens Britt is het kamp te kort… waarom geen 10 dagen. Ze heeft het weer naar haar zin 😊 Dank voor de organisatie!”

Familie Siemerink – Boorsem

„Hi Frank en team, Zowel AnnSofie als Rosemijn hebben er geweldig van genoten en willen absoluut volgend jaar terug! Het was een heel hechte groep blijkbaar; heel leuk natuurlijk! Bedankt voor de geweldige week die ze gehad hebben en Rosemijn kijkt alvast uit naar haar haar volgend avontuur in Godinne nu vrijdag J

Thanks Brigitte & Luc“

Brigitte Van Camp - Baal

“Heel erg bedankt voor deze mooie beelden. Onze kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en veel geleerd. Complimenten vooral voor hoe Wiams hen heeft begeleid, vooral onze dochter die nog geen Frans kende. De rapportjes van de kinderen waren heel lovend en het heeft mij als moeder goed gedaan met hoeveel betrokkenheid de feedback over hun prestaties werd gegeven.”

Een familie uit Den Haag (Nederland), naam gekend bij de organisatie Wiams vzw

Bedankt voor de leerrijke en fijne week voor onze dochter Marie.
Ze zal er volgend jaar graag weer bij zijn. En ook nog chapeau voor de extra corona-inspanningen die jullie geleverd hebben.

Mvg

Gregory Desplentere – Tongeren

Wij danken jullie voor jullie perfecte organisatie en hopen volgend jaar met Pasen opnieuw bij jullie te zijn.

Familie Tsiligiris – Diepenbeek

Beste,

Femke ging voor het eerst mee. Ze vond het geweldig en heeft veel nieuwe vriendinnen gemaakt.

Gisteren was er al een zoom call.

Alvast bedankt

Mvg

Filip Olde Bijvank – Drongen

Korwin en Rune hebben een bijzonder fijn kamp gehad. Er zijn al tranen gevloeid omdat het voorbij was en dat zegt heel wat. Zowel de taallessen als de andere activiteiten werden gesmaakt. De lesgevers en monitoren verdienen een meer dan dikke pluim. Ik heb nog nooit zoveel goeds over 'juffen' en 'meesters' gehoord.

De vraag om volgend jaar opnieuw te mogen deelnemen is wel 10x gesteld 😉

We zeggen het verder!

Hartelijk dank dat mijn kinderen hun vakantie op deze wijze mochten afsluiten.

Imke De Windt – Erpe-Mere

Dag Frank

Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de fijne tijd die mijn kinderen gehad hebben! Zowel Kato (juniors) al Quinten kwamen dolenthousiast terug!

Kato vraagt alleen nog in het Frans om naar de wc te mogen en gaat vandaag tijdens de korfbaltraining zeggen “Je passe la balle à …”.

Quinten spreekt ondertussen een mengeling van Nederlands met Franse woorden die er onbewust tussen floepen, hilarisch om zijn gezicht nadien te zien, maar dan weet ik dat het goed zat! Ze willen allebei dolgraag volgend jaar terug mee!

Alvast bedankt voor de goeie zorgen!

Sofie Lotry – Wilrijk

Hallo

Onze zoon Daan is geen spraakwaterval of een jongen van grote emotionele uitlatingen, maar blijkbaar is het hem toch goed bevallen, want hij spreekt nu al van volgend jaar terug te gaan. Dus laat zeker weten wanneer we kunnen inschrijven voor 2021. En wellicht komt zijn broer Tuur dan ook mee.

Mvg

Sammy Vanden Driessche en Els Lapage – Grotenberge

Dag mijnheer

Heel hartelijk dank, we hebben een vrolijke, blije Matice aangetroffen.

Hij had het gevoel dat ze in de groep 5 niet echt moesten werken, maar toen hij de map toelichtte en van alles vertelde, blijkt dat er heel veel is gebeurd.

Hij was gemotiveerd om Frans te praten en zo ook zijn groep.

Hij heeft er heel veel deugd van gehad. Dit is een interessante manier van de gasten onder te dompelen in het Frans, in combinatie met sport en spel en een goede sfeer.

U had een goed team, en veel voorbereidend werk om de gasten een toffe vakantie te bezorgen met optimale kansen.

Wij zijn er u heel dankbaar voor.

Familie Bonte-Vanhonsebrouck – Ganshoren

Dag Frank,

Bedankt voor de foto's. Anna en Charlotte waren heel enthousiast over het kamp en zeggen nu al volgend jaar zeker opnieuw te willen meegaan. Het is duidelijk dat jullie bijzonder veel ervaring hebben in de organisatie van alles, maar vooral, jullie doen het met heel veel enthousiasme en betrokkenheid.

Graag tot de volgende keer.

Van Harte,

Rika en co

Rika Ponnet – Gent

Dank je wel Frank en het hele team.

Ik heb twee super enthousiaste tieners teruggekregen. Dat is op zich al een hele prestatie. Ze hebben honderduit gebabbeld en zijn allebei overtuigd dat we in 2021 opnieuw inschrijven.

Een hele verademing, in deze akelige corona-tijd, waar er zeker voor jonge tieners maar weinig boeiends te beleven is.

Ik dank jullie uit de grond van mijn hart.

Vriendelijke groeten,

Axelle Lecocq – Zwijnaarde

WIAMS is echt grote klasse.

Na 6 jaar Franse les op de middelbare school en 50 vakanties in Frankrijk, kunnen wij (45+'ers) ons nog steeds niet verstaanbaar maken in het Frans ... We gunden het onze kinderen dat dat zij zich wel kunnen redden in het Frans. Ze hebben inmiddels 3 jaar op een rij deelgenomen aan taalkampen Frans bij 3 verschillende taalscholen.

De verschillen kunnen de kinderen heel eenvoudig uitleggen: bij Wiams leer je veruit het meest omdat iedereen vanaf het begin in het Frans praat. Je gaat zo zeer in het Frans denken, dat je na afloop van het taalkamp tijdens de terugreis in de auto moet zoeken naar Nederlandse woorden! Bij de andere 2 taalinstituten werd natuurlijk ook gestimuleerd om steeds Frans te spreken, maar op de een of andere manier kwam dat bij het ene instituut helemaal niet van de grond en bij het andere slechts gedeeltelijk. Hoe dat kan? De didactische kwaliteiten van de docenten spelen hierbij een grote rol. Zij slagen er op speelse en consequente wijze in om de leerlingen continu Frans met elkaar te laten praten waarbij kinderen de gêne overwinnen om fouten te maken. De leerlingen hebben onderling veel lol met elkaar als ze spellen doen, sporten en het eindtoneelstuk instuderen. Onze kinderen kijken met veel plezier terug op de mooie week die ze bij Wiams hebben gehad en op de vriendschappen die daar zijn ontstaan. Volgend jaar zijn ze weer van de partij. Onze kinderen hebben ervaren dat ze gedurende het schooljaar voor Frans heel weinig hoeven doen voor mooie cijfers en dat ze in de klas als een van de weinigen een babbeltje kunnen maken met de docent. In het Frans welteverstaan.

Familie uit de provincie Utrecht in Nederland

Aan allen hartelijk dank voor alle inzet opdat de stage toch door kon gaan. Onze zoon kwam enthousiast thuis, heeft alleszins bijgeleerd en hij staat nu best wat positiever t.o.v de Franse taal én t.o.v."op kamp gaan". Fantastisch hoe jullie het beste uit onze kinderen halen en hen kunnen stimuleren!!!

Saskia Joris – Berchem

Mijn zoon ging schoorvoetend naar het kamp. Frans is niet zijn beste vak en hij kende er niemand. Toen we hem vandaag gingen halen, was hij erg enthousiast. Hij spreekt zelfs al over teruggaan volgend jaar 🙂. Zijn Frans ging er beduidend op vooruit, vooral het spreken. Ik heb het gevoel dat hij nu vertrokken is met Frans en meer zal durven praten en het met meer plezier zal doen. Mijn zoon is sportief en genoot erg van de sporten en de spelen die er plaats vonden. Ook maakte hij er fijne vrienden en was hij enthousiast over zijn leraar Maxime. Bedankt voor de goede zorgen tijdens het kamp en tot ziens.

Veerle Beernaert – Zwijndrecht

Heel goed werk geleverd! Lulu was vrij sceptisch voor vertrek, maar gaf het kamp voor sfeer en gezelligheid 😉 toch een 8 op 10! We zijn aangenaam verrast zijn door de uitgebreide woordenschat voor zaken in het dagdagelijkse leven 😊. Communicatie van de organisatie naar de ouders toe is uitzonderlijk goed.
Alle reden om fier te zijn!

Hilde Pijkels – Grobbendonk

Dank voor het doorsturen van de foto’s etc. Fijn om te zien dat het goed gaat en dat ze een fijn kamp hebben in deze lastige tijd. Na 3 maanden thuis zitten zijn wij echt heel blij dat ze weer actief bezig zijn.
Ik hoor mooie berichten van Britt, de eerste 2 dagen waren zwaar maar daarna was de klik gemaakt. Ze heeft het erg leuk gehad en wil volgend jaar weer terug komen en dan weer de eerste week van juli.

Saskia Siemerink – Boorsem

Ondanks coronatoestanden heb ik hier toch 2 heel tevreden kinderen mee naar huis genomen vandaag. Elk jaar is het enthousiasme groot, maar dit jaar heb ik toch de indruk dat ze nog een tikkeltje enthousiaster waren. Zeker als je weet dat we Arne afgezet hebben met waterachtige ogen was daar na dag 1 al niets meer van te merken. Dus...chapeau!! Voor hen mocht de stage nog zeker een weekje langer duren en ze kijken al uit naar volgend jaar!

Marita Van den Bergh – Wolvertem

Hartelijk dank, Frank, voor de vlekkeloze organisatie. Matisse is vol enthousiaste verhalen teruggekeerd. Hij wil zeker terug mee. We zien duidelijk dat de focus op het aanleren van de taal ligt. De kinderen worden per niveau ingedeeld in kleine groepjes met aparte leerkrachten. Wiams is top!

Christof en Saskia de Vreese - Sint-Denijs-Westrem

Beste Frank, helaas heb ik u dit keer niet gesproken maar ik wil u heel erg bedanken voor de afgelopen week. Ik heb gisteren Julius opgehaald en hij was heel erg blij en had een heerlijke week gehad. Daar waar hij vorig jaar nog erg gesloten was en veel had aan de aanwezigheid van Liesje was hij nu volgens zijn leraar vanaf het begin betrokken en enthousiast. U zult hem, en waarschijnlijk zijn zussen, volgend jaar zeker terug zien. Hartelijke groeten!

Hiske van Hövell – Brasschaat

Dag Frank, nogmaals bedankt voor een geslaagd taalkamp.
Mathias en Ruben hebben er ontzettend van genoten en kijken al uit naar volgend jaar :).

An Stevens – Kontich

Beste Frank en stafleden van Wiams

Ons Elke is sinds gisteren terug van de taalstage Frans in Remouchamps en eigenlijk wilde ze nog blijven. Dat is een zeer positieve boodschap die we krijgen van haar.

Ik wil graag iedereen bedanken voor de heel fijne week die ze weer mocht beleven samen met iedereen.

Ook het eten was gewoon fantastisch en ik denk dat dit niet altijd even gemakkelijk is voor alle kinderen, ook daarvoor een dikke proficiat.

Nogmaals hartelijk dank!
Mark Swannet - Boechout

Frank en co,

Deze middag fijn gaan eten in ‘Les 7 Meuses’. Daar nogmaals de vibe van Wiams kunnen ervaren. Zo een warmte. Moni’s die zelfs daar met volle overtuiging onze kids een knuffel kwamen geven.

Nu thuis gekomen heb ik Lotte haar kaft nog eens doorgenomen. Ik zie t.o.v. vorig jaar nog beter hoe jullie methode werkt. Echt alles ingebed. Duidelijke evaluaties die je in geen andere stage kan terugvinden.

Ook haar vier vriendinnen (namen weggelaten omwille van privacy) konden bijna niet wachten om terug te komen.

Om het poëtisch te zeggen: er is precies iets magisch gebeurd.

Ik ga toch ook eens met mijn jongens opnieuw spreken. Zou ze ook graag volgend jaar op keus in jullie stages inschrijven.

Nog een fijne vakantie verder. En ‘un grand merci a tous’!

Groetjes

Sofie Jerumanis - Sint-Katelijne-Waver

Ik wilde je ook nog graag meegeven dat Axelle de vraag kreeg in school of ze een Franse opvoeding had gekregen. Ze heeft geantwoord: "Neen, maar ik doe al jaren taalkampen bij Wiams".

Chantal Luyckx - Schilde

Jasper was met enorm veel tegenzin naar Godinne vertrokken. Maar na afloop van het kamp was hij heel enthousiast. Hij had een hele leuke tijd en vond het jammer dat het kamp erop zat. Hij keert met veel plezier terug volgende jaar. Dikke pluim voor jullie team!

Vera Martens - Zwijnaarde

MIJN DOCHTERS HEBBEN GOED FRANS LEREN SPREKEN DANKZIJ WIAMS EN ZIJ ZULLEN DAAR HUN HELE VERDERE LEVEN PROFIJT VAN HEBBEN!
In Nederland is er in het middelbaar onderwijs bij Frans weinig aandacht voor de spreekvaardigheid. Vandaar dat mijn oudste dochter Pauline begin 2013 aangaf dat zij die zomer zo graag een cursus Frans zou willen volgen. Zij was destijds 16 jaar en zat in 4 gymnasium. Na het bestuderen van de websites en brochures van diverse taalinstituten kozen wij voor Wiams, een organisatie waarvan wij nog nooit hadden gehoord. Waarom? Er zou op worden toegezien, dat de cursisten ook buiten de lessen Frans zouden spreken en er werd voorzien in een duidelijk dagprogramma met allerlei activiteiten. Zonder overdreven luxe en heel betaalbaar. Het bleek een gouden greep! In 2014 wilde Pauline beslist weer! Ook de jongste dochter - Heleen van 13 - ging mee naar Godinne. Wederom een beetje spannend, want zou Heleen - met slechts één jaar Frans als bagage - het niet te moeilijk vinden? Tenslotte ligt het niveau in België beslist hoger. Wat was ik verbaasd toen ik de meisjes ophaalde en Heleen spontaan in het Frans tegen mij hoorde praten! Pauline haalde in 2015 op haar CSE VWO voor Frans een 9,6. Dit mooie cijfer dankte zij mede aan Wiams! Heleen heeft in augustus 2018 voor de 7-de keer een taalstage bij Wiams gevolgd en zij ziet komend jaar haar VWO eindexamen Frans met alle vertrouwen tegemoet. Haar klasgenoten vonden het aanvankelijk vreemd, dat ze in haar vakanties steeds vrijwillig naar België ging voor haar Frans. Inmiddels zijn zij wel jaloers op het gemak waarmee Heleen de taal spreekt en beheerst. De Nederlandse vakanties maken het niet altijd mogelijk om naar dezelfde taalstage te gaan. Dat is natuurlijk jammer, maar toch voelt Heleen zich altijd snel weer thuis bij Wiams! Wij zijn heel dankbaar dat Wiams op ons pad is gekomen en kunnen jullie organisatie iedereen van harte aanbevelen!

Familie Boot-Römelingh – Dalen (Nederland)

Bedankt opnieuw voor de organisatie van dit toffe kamp voor Leen. Doodmoe is ze teruggekeerd, maar zoveel ervaring rijker. En niet alleen wat de Franse taal betreft. Schitterend!

Chantal Wittouck – De Pinte

Eerst en vooral een dikke proficiat voor de week die juist gepasseerd is. Mijn dochter Elke spreekt met veel lof over het volledige team. Ze ziet het zeker zitten om volgend jaar terug te komen en langs deze weg wil ik ook de leerkrachten bedanken voor het mooie werk.

Mark Swannet - Boechout

Het lijkt alweer een hele poos geleden dat Jonathan een taalstage volgde tijdens de eerste week van de vakantie. En net als vorig jaar houdt hij er weer mooie herinneringen aan over. Hij is vastberaden ook volgend jaar weer deel te nemen. Hartelijk dank voor de goede begeleiding en de leerrijke en toffe stage.

Linde Vande Casteele - Meise

Beste Frank, Norbert en co
Toch efkes snel jullie inlichten dat Nicolas mega- enthousiast naar huis gekomen is van zijn Engelse stage in Remouchamps. Gisterenavond: 'Mama, kan je mij daar zo geen maand naartoe laten gaan? Ik wil terug...' Hij heeft zich tot nu toe altijd goed geamuseerd bij jullie in Remouchamps en Godinne, maar dit hebben we nog niet meegemaakt. Hij was moe, maar niet oververmoeid en sprak zondag thuis nog met Engelse stop-woordjes. We blijven reclame maken voor jullie! Tot begin augustus voor beide kids Frans in Remouchamps!
Dikke pluim...

Familie Ghillemijn- Meersschaert - Oudenaarde

Onze kinderen beleefden een prachtige stage in Godinne. Bedankt voor jullie inzet! Als het lukt in de planning komen ze graag volgend jaar terug!
Jill Rotsaert – Wortegem

Mijn zoon heeft deelgenomen aan de Franse paasstage in Godinne. Hij heeft van zijn leerkracht Frans remediëringsoefeningen gekregen om tijdens de vakantie te maken, dit gaat nu veel vlotter. Zijn niveau is duidelijk verbeterd, waarvoor dank !
Valérie Morelle – Antwerpen

Leen heeft er opnieuw een lastig maar leuk taalkamp opzitten. Als groepslid 'oudsten' kreeg ze heel wat responsabilités. De vrienden die ze hier maken zijn voor het leven. Prachtig om zien. Dit kamp was zo een verrijking voor Leen niet alleen voor de Franse taal, maar ook voor de verdere zelfontplooiing, attitude tegenover nieuwe situaties, uw plan leren trekken enz. Super tevreden. Bedankt voor de goede organisatie van het kamp.
Chantal Wittouck – De Pinte

Beste, onze dochter is momenteel op stage bij jullie en ik kreeg zonet volgende mededeling via sms. “Schrijf me al maar in voor volgend jaar aub.” Dit bewijst dat jullie zeer goed bezig zijn. Hartelijke dank hiervoor.
Bart Van den Broeck – Ottenburg

De stage van Hendrik afgelopen week in Remouchamps is zeker geslaagd. Proficiat voor de goede begeleiding. Hendrik heeft veel bijgeleerd en was heel enthousiast.
Mark Kuijpers - Maasmechelen

Bedankt voor alles. En ook nogmaals bedankt voor het last minute nog kunnen regelen van de équipe. Ze vonden het superleuk om in dezelfde - winnende! - équipe te zitten! Beide kids hebben weer een heel toffe week achter de rug! En van vroeger weet ik dat het hun kennis van het Frans alleen maar ten goede kan komen. Tot volgend jaar!
Pascal Helin - Laakdal

Hartelijk dank voor de vlotte transfers van/naar het station. Het was bovendien heel attent dat u een lunchpakket liet meegeven. Moe maar tevreden zijn ze thuis aangekomen. Momenteel slapen ze uit.
Ze hadden een tof kamp en willen volgende zomervakantie zeker terug. Nu hebben heel wat deelnemers uit 4A beloofd dat ze in 2018 opnieuw samen 5A zullen vormen.
Hilde Van Oost - Evergem

Jules is er elk jaar graag bij. Het is het eerste wat hij zegt als we hem komen halen: “Schrijf me maar in voor volgend jaar J.”
Fijn dat jullie er keer op keer zoveel tijd en plezier in steken. En weet je wat het grappigste is : hij is echt geen uitblinker op school voor Frans dus ik ben blij dat hij spelender wijs zo bij jullie Frans leert.
Jules zegt: “Zo saai dat het “school” Frans is – wat zijn we met Franse literatuur in ons dagelijks leven mama?”
Gerlinde Flo - Zottegem

Hoewel Emiel geen super evaluatie had vorig jaar op het taalkamp zijn de punten op school voor Frans nu spectaculair. Emiel beweert dat dit door het Wiams kamp komt. Hij is zo van "Frans" gaan houden!
Jullie mogen gerust streng zijn en alert dat hij zeker steeds Frans spreekt...
Inge Van Laecke, Zwijnaarde

Onze zonen waren vorig jaar na de stage zo ongelooflijk enthousiast. Als je weet dat ik zonen heb die niet graag ergens anders gaan slapen, moet het echt wel super geweest zijn.
Tiny Smets - Duffel

Ons Emma heeft een enorm leuke en leerrijke week gehad tijdens de taalstage in Remouchamps deze zomer! Alleen jammer van het niet zo mooie weer 🙁 … maar daar hebben jullie natuurlijk niets over te zeggen.
Marc Huysmans - Oelegem

Onze dochter heeft afgelopen augustus haar eerste taalstage Frans bij Wiams doorlopen. Het is ons uitstekend bevallen en we zijn er erg enthousiast over. Onze dochter had het eerst wel moeilijk (heimwee). Pas de laatste dagen ging het beter. Nu ze ziet welke voorsprong ze heeft op school en ze veel reacties krijgt van mensen die het heel stoer vinden dat ze dat helemaal alleen (zonder familie) volbracht heeft, wil ze zeker weer komen. Volgend jaar willen wij dan ook zowel onze zoon als dochter een taalstage Engels laten doorlopen. En onze dochter wederom een taalstage Frans laten volgen.
Familie Lemmers – Drenthe (Nederland)

Beste, dikke pluim voor de warme ontvangst, de geruststellende woorden, en de filosofie achter jullie aanpak die de nagel op de kop slaat. Hopelijk horen vroeg of laat beleidsmensen over jullie inzichten...
Als oud-cursist was ik al enthousiast, als ouder kreeg ik vandaag een boost (eerste dag, rondleiding ouders). Ben benieuwd wat zondag (laatste dag) het effect zal zijn...
Met veel achting, Philip
Philip Noben - Mortsel

Jules heeft vorig jaar een spetterende taalstage Frans gehad! Dit jaar komt hij daarom terug.
Sofie Jerumanis – Sint-Katelijne-Waver

Beste, we zijn net thuis van Godinne (…). Keno vond het super en de commentaren van de staf waren dat ook!! Ik ben ervan overtuigd dat Keno volgende jaar terug richting Godinne zal komen. 🙂
Dank aan de hele staf voor de goede zorgen en de leuke omkadering!
Els Gilis – Duffel

Beste Frank, Jeffrey kwam zeer enthousiast terug van uw taalkamp en sprak me heel de tijd aan in het Frans. Zijn zelfzekerheid en taalvaardigheid is in elk geval flink toegenomen en dat doet me deugd.
Ik dank jullie zeer voor jullie goede begeleiding en zorgen! En Jeffrey wil volgend jaar graag terug naar Godinne. Nogmaals dank en vriendelijke groeten
Patricia Tropato - Lier

Eerst en vooral wil ik jullie van harte gelukwensen met jullie jubileumviering. Ruben ziet er enorm naar uit om zijn 'taalkampvrienden' terug te zien. Naast het bijschaven van de taal heeft hij er een hechte groep vrienden aan over gehouden, wat echt tof is. Ze komen ook tijdens het jaar af en toe samen. Dus naast het verbeteren van de taal heeft Wiams ook voor vrienden gezorgd. Leuk om als ouder dat te zien.
Ingrid De Smet – Blankenberge

Als kind ben ik meerdere malen bij jullie geweest. Dit is al lang geleden, maar elke dag pluk ik hier nog de vruchten van. Wiams heeft me in de eerste plaats de durf gegeven om Frans te praten. Vanaf dan was het kinderspel. Onlangs had ik nog een gesprek, beroepshalve, met iemand uit Parijs. Als je dan hoort dat je uitspraak fantastisch is... En dat komt nog altijd van mijn jaren in Godinne. Toen mijn dochter Laurence me vroeg waar ik zo goed Frans had leren praten, vertelde ik haar over Godinne. Ze was meteen verkocht.
Mark Peeters – Berchem

Axelle heeft altijd genoten van jullie vakantiestages! Ze missen zou voor haar een ramp zijn. Mooi project hebben jullie daar. Ik denk dat jullie aan die laatstejaars mooie ambassadeurs zouden hebben.
Annick Beeterens – Brussel

Momenteel combineer ik mijn stage van de lerarenopleiding met een voltijdse interim als leerkracht Frans. Ik heb al vaak gedacht: die Wiamsstages hebben toch serieus een meerwaarde om als leerkracht te beseffen dat al doende een taal aanleren beter werkt dan reproductie en papegaaienwerk. En zeker bij gasten die niet graag stilzitten. Mijn dank daarvoor!
Litsa Hellings - staflid Wiams

Yann is moe maar zo tevreden thuis gekomen van zijn eerste prachtige Wiams ervaring. Een plezier om ook in mijn eigen zoon gelijkaardige ervaringen te mogen opmerken. Dank je! Voor de organisatie, jullie visie, jullie enthousiasme, jullie duidelijk geloof in kwaliteit, jullie staf en leerkrachten! Yann is dolgelukkig, heeft veel bijgeleerd, maar vooral: hij heeft begrepen dat je door talen te leren met zoveel meer mensen kan communiceren. Hij wil dolgraag terug komen, dus hij heeft net dezelfde ervaring als zijn moeder: de taalkampen waren altijd ook mijn hoogtepunt!
Lieve Cornill – Brugge

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken en feliciteren voor de fantastische stage die jullie onze dochter bezorgd hebben.
Peter Verlinden – Boom

Mijn dochter Julie heeft deelgenomen aan de taalstage Frans in Godinne. Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor de mooie en leerrijke tijd die Julie heeft doorgebracht. Ze zal volgend jaar zeker opnieuw van de partij zijn. Julie heeft niet zozeer vocabulaire opgedaan maar heeft wel de schrik overwonnen om in het Frans te praten (en te denken) en dit was voor ons de bedoeling van de stage. Het dagprogramma was druk maar voldoende afwisselend en het in het Frans met elkaar moeten praten heeft haar er niet van weerhouden er een resem vriendinnen aan over te houden. Ik hoop dat Prins/Koning Filip naar aanleiding van jullie 50-jarig bestaan de waarde van jullie organisatie erkent.
Kris De Cremer – Hekelgem

Via deze weg willen we nog vlug even het hele team bedanken voor de toffe en leerrijke taalstage! Het is leuk om vast te stellen dat ze 'in het Frans denkt'. Isabelle en haar broer zullen volgend jaar weer van de partij zijn.
Erica Gijselinck – Berlare

Taalstages bij Wiams zijn zowel voor mijzelf als voor mijn kids top. Voor mijn dochter van 14 en zoon van 11 is de stage elk jaar weer het hoogtepunt van hun vakantie. De combinatie van sport en spel met leeftijdsgenoten in een opperbeste sfeer, resulteert elke keer opnieuw in een pak nieuwe vrienden en dan ook bijhorende traantjes voor het afscheid op de laatste dag van de stage. Ikzelf (als redelijk bezorgde moeder) weet ondertussen dat ik met een 100% gerust gemoed mijn kinderen mag overdragen aan de stafleden. Mijn kids hebben een duidelijke voorliefde voor vreemde talen ontwikkeld. Ze hebben geen schrik om zich te uiten en zitten er dan ook niet mee om bv. op reis anderstalige kinderen aan te spreken of om Engelse of Franse spreekbeurten te geven op school. Zowel ikzelf, mijn man, mijn zoon en mijn dochter zijn meer dan enthousiast over Wiams en kunnen iedereen alleen maar aanraden om het ook eens te proberen. In ruil krijg je een waaier van sporten voorgeschoteld, taalgevoel, zelfzekerheid en een hoop nieuwe vrienden.
Ann Devolder – Avelgem

In eerste instantie voelt het vreemd aan, je kinderen achterlaten in een vreemde anderstalige omgeving. Blikken van onbegrip en boosheid zinderen door je hoofd tijdens de terugweg. Als je bij je terugkeer de enthousiaste verhalen hoort, als je hun kennis en kunde vertolkt ziet in het toneelstukje, als je kinderen wekenlang nog 'au soleil' neuriën, dan weet je dat de goede keuze hebt gemaakt...
Koen Wellemans – Houwaart

De stages doen wel degelijk deugd aan hun mondelinge Franse expressie. Ze komen regelmatig zeggen dat ze meer kunnen dan doorsnee leerlingen wat betreft Frans. Dus, pluim voor jullie organisatie.
Vicky Van den broeck – Affligem

Warm onthaal voor de ouders door de directeur en 'gelukkig' een rondleiding in het Nederlands (voor ouders die de andere taal niet beheersen). Kinderen worden in 'alle' activiteiten ondergedompeld en begeleid in de andere taal. Onze zoon vond het in het begin vrij lastig om steeds Frans te horen en te moeten spreken, maar na een tijdje lukte het hem best. Het is eveneens een goede opfrissing om de 2de taal in de klas te hervatten. Kinderen hebben nadien een toffe ervaring met leuke belevenissen gehad, al dan niet 'in de andere taal'.
Karien Kerkhofs – Houthalen

Ik herinner me Godinne 1993-1994, het internaat dat zo geweldig groot leek met gangen en trappen. Ik herinner me de lessen en mijn eerste woordjes Frans. Ik herinner me de vele sportmomenten. Ik herinner me een geweldige tijd... Toen ik dit jaar zoon en dochter mocht afhalen na de paasstage in Godinne, vertelden ze me over een geweldige week met veel sport, toffe en leuke lessen, eerste woordjes Frans en dit alles op een geweldige locatie. Als oud-deelnemer ben ik overtuigd van de bijzondere opleidingsmethode en het belang en resultaat van dit taalbad. Als ouder heb ik niet getwijfeld.
Erik Engels – Asse

Ik wil toch even een mailtje sturen om je te vertellen hoe enthousiast onze kinderen terug kwamen van hun stage in Godinne! Ze vonden het beiden een geweldige week. 'Toen we daar waren misten we jullie wel een beetje, maar nu we weer terug thuis zijn, missen we de mensen van de taalvakantie' zei Karen zaterdagavond. En Ruben vroeg gisteren of hij eventueel in de zomervakantie nog een taalstage mocht volgen. Ik heb echt het gevoel dat zo een stage niet alleen hun Frans ten goede komt maar dat het ook een meerwaarde betekent op sociaal vlak, kennismaken met kinderen die je niet kent, op sportief vlak... En ook het zelfstandig worden... eens zonder de ouders op vakantie te gaan betekent voor hen een rijke ervaring. De goede opvang en begeleiding van het Wiamsteam maakt dat je als ouders je kinderen met een gerust hart achterlaat. Wens de medewerkers maar een dikke proficiat voor het welslagen van deze stage.
Erna Breemans - Hamont-Achel

In mijn jeugd bestonden er waarschijnlijk wel taalstages, maar waren ze niet gekend. Wat nu wel verbeterd is door pc.... Voor mij was het vooral belangrijk dat de kinderen een taal leren spreken zonder angst te hebben. Daar ik zelf wel van alles een beetje ken (Frans, Engels, Duits) en men mij meestal wel begrijpt, spreek ik deze talen wel 'met veel haar op'. Bij Wiams ligt de nadruk wel op de taal leren. Sport en spel hoort er ook bij, maar er wordt minder nadruk op gelegd. Ze mogen natuurlijk een leuke tijd hebben, het is trouwens toch een deel van hun vakantie die ze opofferen, maar ze moeten er ook iets van opsteken ook. Dat vind ik bij andere organisaties minder terug, daar ligt de nadruk vooral op amusement en minder op de taal. Wat ik nog altijd jammer vind, dit is natuurlijk onze eigen schuld, dat ik mijn 2de dochter ook niet vanaf 8 jaar gestuurd heb. Daar heb ik mij weeral laten leiden door het gevoel van: ze zit in type 8 onderwijs, ze gaat het te moeilijk hebben. In ieder geval door ze ook de stages te laten doorlopen heeft ze er toch veel van opgestoken. In het begin met veel traantjes, maar nu is ze door dit proces heen en gaat het veel beter. Ook in de klas voel ik toch voor haar dat ze er iets van heeft opgestoken. Ze heeft nog niet de zelfzekerheid van haar zus, maar ik hoop dat ook die wel zal groeien door vaker deel te nemen aan de stages.
Maryse Vanoudenhoven, mama van Elke, Anke en Arne – Etterbeek

Als leerkracht Frans vind ik het belangrijk dat kinderen vroeg in contact komen met vreemde talen. Een kind leert Frans spontaan en zonder angst. Vandaar dat ik mijn dochter al stuurde toen ze pas 7 was. Als oud-medewerkster was de keuze voor Wiams vlug gemaakt. Noor heeft 2 stages gevolgd en is zeer enthousiast en leergierig. Aan tafel worden soms nog de woordjes gebruikt die ze geleerd heeft: bv. une petite cuillère, du lait, une tartine,... Ze praat na een stage honderduit over haar leuke staf: enthousiaste jonge mensen die op een speelse manier taal aanleren. Liedjes (Tête, épaules et genoux; Au soleil; Viens sur le Trampoline) en toneeltjes blijven haar lang bij en weten haar enorm te boeien. Bij Wiams leert ze ook sociale vaardigheden en zo’n stage is een goede oefening in zelfstandigheid: dat gaat allemaal zeer vlot, ondanks de bezorgdheid van mama. Dus: op naar de volgende stage!
Nele Bleukx – Bree

” Wiams, méér dan 55 jaar ervaring in intensieve taalcursussen. “